Édesvizi gyöngy 7-es rizsszem karkötő Nagyobb

Édesvizi gyöngy 7-es rizsszem karkötő

A tenyésztett gyöngy a gyöngytermő kagylók héján képződik egy kis irritáció hatására. A kereskedelemben kapható gyöngyök teljes 100 %-a tenyésztő telepeken nevelt kagylók terméke, ezért minőségük a kagyló fajtájától és a ráhagyott időtől függő. Különbség van az édesvízi és a sósvízi gyöngyök formájában is.
Az édesvízi gyöngyök formája is lehet majdnem tökéletes gömb, de az nagyon ritka, ezért találkozunk teljesen szabálytalan formájú gyöngyökkel, valamint a felületük is kevésbé fényes, sokszor “derékszíjas”. Ezek miatt sokszor nagyon olcsón lehet gyöngynyakláncokat kapni vagy gyöngyékszerekhez jutni. A tenyésztett gyöngyök színe a fehér árnyalatai, a szürke árnyalatai, ritkábbak a barackszínű és lilás árnyalatok. Sokszor lehet találkozni színesre festett ( zöld, kék lila, csoki barna ) színekkel, ezek rövid időn belül lekopnak.
Az édesvízi gyöngy 6-7 mm rizsszem karkötő anyaga hosszúkás tojásdad formájú gyöngyszemek, amiket hosszában fúrtak át 1 mm-es furattal és fűztük fel duplasoros gumira kb. 18,5 cm hosszban. A gyöngyök fényes fehérek, némelyik gyöngyszem irizáló.

Készleten: 6 db.

2 900 Ft‎ (Bruttó)

30 hasonló termék ebben a kategóriában