Édesvizi gyöngy 6-7 mm fehér gömbölyded Nagyobb

Édesvízi gyöngy 6-7 mm fehér gömb. szál 1 mm furat

A tenyésztett gyöngy a gyöngytermő kagylók héján képződik egy kis irritáció hatására. A kereskedelemben kapható gyöngyök teljes 100 %-a tenyésztelepeken nevelt kagylók terméke, ezért minőségük a kagyló fajtájától és a ráhagyott időtől függő. Különbség van az édesvízi és a sós vízi gyöngyök formájában is.
Az édesvízi gyöngyök formája is lehet majdnem tökéletes gömb, de az nagyon ritka, ezért találkozunk teljesen szabálytalan formájú gyöngyökkel, valamint a felületük is kevésbé fényes, sokszor “derékszíjas”. Ezek miatt sokszor nagyon olcsón lehet gyöngynyakláncokat kapni vagy gyöngyékszerekhez jutni. A tenyésztett gyöngyök színe a fehér árnyalatai, a szürke árnyalatai, ritkábbak a barackszínű és lilás árnyalatok. Sokszor lehet találkozni színesre festett ( zöld, kék lila, csoki barna ) színekkel, ezek rövid időn belül lekopnak.
Az édesvízi gyöngy 6-7 mm fehér gömbölyded szál anyaga kerekded formájú gyöngyszemek, a felületük kicsit  “ nadrágszíjas “. A szál hossza kb. 35 cm, a gyöngyök színe enyhén irizáló rózsaszínes fényes fehér. A furat legalább 1 mm méretű.

Készleten: 15 db.

6 000 Ft‎ (Bruttó)

30 hasonló termék ebben a kategóriában